Wiejski twarożek do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejski twarożek do chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

0.6 szklanki

1 pęczek

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki umyj, oczyść i posiekaj drobno razem ze szczypiorkiem.

Krok 2

Ser rozgnieć widelcem i dokładnie wymieszaj ze śmietaną.

Krok 3

Dodaj rzodkiewki, szczypiorek i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejski twarożek do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kibiny
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej