Wieprzowina z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

50

4 łyżki

5 łyżek

1

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Rozgrzej wok lub patelnię z olejem sezamowym i smaż mięso cały czas mieszając. Dodaj warzywa, smaż.

Krok 3

Pokrój warzywa - paprykę w paski, cebulę w piórka, pieczarki w cząstki. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody.

Krok 4

Następnie całość zalej Fixem i gotuj kilka minut. Dodaj pokrojoną kolendrę, podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej