
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
50
4 łyżki
5 łyżek
1
1 łyżeczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i mąką ziemniaczaną.
Krok 2
Rozgrzej wok lub patelnię z olejem sezamowym i smaż mięso cały czas mieszając. Dodaj warzywa, smaż.
Krok 3
Pokrój warzywa - paprykę w paski, cebulę w piórka, pieczarki w cząstki. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody.
Krok 4
Następnie całość zalej Fixem i gotuj kilka minut. Dodaj pokrojoną kolendrę, podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej