Wieprzowina z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

50

4 łyżki

5 łyżek

1

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Rozgrzej wok lub patelnię z olejem sezamowym i smaż mięso cały czas mieszając. Dodaj warzywa, smaż.

Krok 3

Pokrój warzywa - paprykę w paski, cebulę w piórka, pieczarki w cząstki. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody.

Krok 4

Następnie całość zalej Fixem i gotuj kilka minut. Dodaj pokrojoną kolendrę, podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej