Wieprzowina z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

50

4 łyżki

5 łyżek

1

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Rozgrzej wok lub patelnię z olejem sezamowym i smaż mięso cały czas mieszając. Dodaj warzywa, smaż.

Krok 3

Pokrój warzywa - paprykę w paski, cebulę w piórka, pieczarki w cząstki. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody.

Krok 4

Następnie całość zalej Fixem i gotuj kilka minut. Dodaj pokrojoną kolendrę, podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej