Wieprzowina z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

50

4 łyżki

5 łyżek

1

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Rozgrzej wok lub patelnię z olejem sezamowym i smaż mięso cały czas mieszając. Dodaj warzywa, smaż.

Krok 3

Pokrój warzywa - paprykę w paski, cebulę w piórka, pieczarki w cząstki. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody.

Krok 4

Następnie całość zalej Fixem i gotuj kilka minut. Dodaj pokrojoną kolendrę, podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej