Wiosenny bulion z młodymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny bulion z młodymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
1188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

748 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

15 dekagramów

4 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 4

Krok 5

Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • krzysztof szaro

    krzysztof szaro , 06.05.2019

    pysznie i szbko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Cielecka

    Beata Cielecka , 08.05.2016

    Nie ugotowaniu ponieważ moim zdaniem warzywa trzeba włożyć do zimnej wody a potem dołożyć kostkę. Wtedy smak przechodzi do zupy. Do gotujacej wody wkłada się warzywa jeśli je się same warzywa bez wywaru. W tym wypadku caly smak pozostaje w warzywach.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Kałużna

    Patrycja Kałużna , 16.06.2015

    wyszła pyszna zupka , bardzo szybka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Pawłowska

    Natalia Pawłowska , 26.04.2015

    .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenny bulion z młodymi warzywamiWiosenny bulion z młodymi warzywami

Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.