Wiosenny sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

15 dekagramów

0.5 kilograma

2.5 łyżki

4 sztuki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1

0.3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatyny rozpuść w gorącej wodzie (jedną w 1/3 szklanki, drugą w 1/4 szklanki).

Krok 2

Ostudzić.

Krok 3

Biszkoptami wyłożyć tortownicę.

Krok 4

Żółtka i cukier utrzeć na puszystą masę, dodać twarożek.

Krok 5

Utrzeć.

Krok 6

Oddzielnie ubić białka, oddzielnie 25 dag śmietany kremówki.

Krok 7

Połączyć z masą serową.

Krok 8

Dodać zimną, ale płynną żelatynę (tę rozpuszczoną w 1/3 szkl wody).

Krok 9

Wymieszać.

Krok 10

Wylać na tortownicę o średnicy 24 cm i wstawić do lodówki na godzinę.

Krok 11

Kiwi pokroić w plastry i ułożyć na masie serowej.

Krok 12

Resztę śmietany ubić ze śnieżką, dodać cappuccino w proszku i chłodną żelatynę (tę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody).

Krok 13

Wylać na ciasto.

Krok 14

Wierzch i boki ciasta udekorować wiórkami i startą czekoladą.

Krok 15

Wstawić do lodówki na 3 godziny. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej