
Składniki
null
null
null
null
null
0.5 opakowania
3 sztuki
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone pstrągi umyj i podziel na połówki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Owoce umyj, z jabłek usuń gniazda nasienne i rozkrój w ćwiartki.
Krok 3
Agrest przesmaż na rozgrzanej margarynie przez 5 minut, dodaj cząstki jabłek, dopraw do smaku cukrem i tymiankiem, przesmaż. Zestaw z ognia.
Krok 4
Ryby obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem owocowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej