Wyśmienite pstrągi z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite pstrągi z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

0.5 opakowania

3 sztuki

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj i podziel na połówki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Owoce umyj, z jabłek usuń gniazda nasienne i rozkrój w ćwiartki.

Krok 3

Agrest przesmaż na rozgrzanej margarynie przez 5 minut, dodaj cząstki jabłek, dopraw do smaku cukrem i tymiankiem, przesmaż. Zestaw z ognia.

Krok 4

Ryby obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej