Wyśmienite pstrągi z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite pstrągi z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

0.5 opakowania

3 sztuki

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj i podziel na połówki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Owoce umyj, z jabłek usuń gniazda nasienne i rozkrój w ćwiartki.

Krok 3

Agrest przesmaż na rozgrzanej margarynie przez 5 minut, dodaj cząstki jabłek, dopraw do smaku cukrem i tymiankiem, przesmaż. Zestaw z ognia.

Krok 4

Ryby obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Konfitura z jabłek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej