Wyśmienite pstrągi z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite pstrągi z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

0.5 opakowania

3 sztuki

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj i podziel na połówki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Owoce umyj, z jabłek usuń gniazda nasienne i rozkrój w ćwiartki.

Krok 3

Agrest przesmaż na rozgrzanej margarynie przez 5 minut, dodaj cząstki jabłek, dopraw do smaku cukrem i tymiankiem, przesmaż. Zestaw z ognia.

Krok 4

Ryby obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej