Wyśmienite pstrągi z owocami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

3 sztuki

0

0.5 opakowania

0

0

250 gramów

0

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj i podziel na połówki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 1

Owoce umyj, z jabłek usuń gniazda nasienne i rozkrój w ćwiartki.

Krok 1

Agrest przesmaż na rozgrzanej margarynie przez 5 minut, dodaj cząstki jabłek, dopraw do smaku cukrem i tymiankiem, przesmaż. Zestaw z ognia.

Krok 1

Ryby obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem owocowym.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Wuzetka (ciasto WZ)
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej