Składniki
null
null
null
null
null
0.5 opakowania
3 sztuki
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone pstrągi umyj i podziel na połówki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Owoce umyj, z jabłek usuń gniazda nasienne i rozkrój w ćwiartki.
Krok 3
Agrest przesmaż na rozgrzanej margarynie przez 5 minut, dodaj cząstki jabłek, dopraw do smaku cukrem i tymiankiem, przesmaż. Zestaw z ognia.
Krok 4
Ryby obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem owocowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej