Wyśmienite pstrągi z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite pstrągi z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

0.5 opakowania

3 sztuki

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj i podziel na połówki. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Owoce umyj, z jabłek usuń gniazda nasienne i rozkrój w ćwiartki.

Krok 3

Agrest przesmaż na rozgrzanej margarynie przez 5 minut, dodaj cząstki jabłek, dopraw do smaku cukrem i tymiankiem, przesmaż. Zestaw z ognia.

Krok 4

Ryby obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite pstrągi z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej