Zapiekane ziemnaki z serem i masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane ziemnaki z serem i masłem

Autor: igor200 igor200

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpiwerw należy nastawić piekarnik do 250stopni celciusza.Potem należy zrobić nacięcia w ziemniakach.Wsadzić pomiędzy nacięcia wsadzić ser i masło i tak na zmianę.Posypać czerwoną papryką mieloną. ŻYCZĘ SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej