Zapiekane ziemnaki z serem i masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane ziemnaki z serem i masłem

Autor: igor200 igor200

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpiwerw należy nastawić piekarnik do 250stopni celciusza.Potem należy zrobić nacięcia w ziemniakach.Wsadzić pomiędzy nacięcia wsadzić ser i masło i tak na zmianę.Posypać czerwoną papryką mieloną. ŻYCZĘ SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane ziemnaki z serem i masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej