Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 szklanki

50 dekagramów

1 opakowanie

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Wrzuć na rozgrzany olej i dodaj mięso. Przypraw solą i pieprzem i podsmaż.

Krok 2

Mięso przełóż, a na patelnię wlej resztę tłuszczu i smaż ryż przez 3 minuty cały czas mieszając.

Krok 3

Wlej bulion i duś przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj mięso, odsączony z zalewy groszek i podgrzewaj około 20 minut do momentu, gdy ryż wchłonie cały płyn.

Krok 5

Danie posyp natką pietruszki i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej