Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 szklanki
50 dekagramów
1 opakowanie
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wrzuć na rozgrzany olej i dodaj mięso. Przypraw solą i pieprzem i podsmaż.
Krok 2
Mięso przełóż, a na patelnię wlej resztę tłuszczu i smaż ryż przez 3 minuty cały czas mieszając.
Krok 3
Wlej bulion i duś przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj mięso, odsączony z zalewy groszek i podgrzewaj około 20 minut do momentu, gdy ryż wchłonie cały płyn.
Krok 5
Danie posyp natką pietruszki i podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej