
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 szklanki
50 dekagramów
1 opakowanie
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wrzuć na rozgrzany olej i dodaj mięso. Przypraw solą i pieprzem i podsmaż.
Krok 2
Mięso przełóż, a na patelnię wlej resztę tłuszczu i smaż ryż przez 3 minuty cały czas mieszając.
Krok 3
Wlej bulion i duś przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj mięso, odsączony z zalewy groszek i podgrzewaj około 20 minut do momentu, gdy ryż wchłonie cały płyn.
Krok 5
Danie posyp natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej