
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 szklanki
50 dekagramów
1 opakowanie
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wrzuć na rozgrzany olej i dodaj mięso. Przypraw solą i pieprzem i podsmaż.
Krok 2
Mięso przełóż, a na patelnię wlej resztę tłuszczu i smaż ryż przez 3 minuty cały czas mieszając.
Krok 3
Wlej bulion i duś przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj mięso, odsączony z zalewy groszek i podgrzewaj około 20 minut do momentu, gdy ryż wchłonie cały płyn.
Krok 5
Danie posyp natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej