Zapiekanka z „ niczego’’ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z „ niczego’’

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

300 gramów

3 sztuki

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż razem z kiełbasą.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój i dodaj do kiełbasy.

Krok 3

Sparz pomidory i pokrój w kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.

Krok 4

Warzywa przesmaż na patelni, dodaj czosnek.

Krok 5

Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody i wsyp przyprawy. Zetrzyj ser i wymieszaj z sosem.

Krok 6

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wszystko włóż. Polej sosem.

Krok 7

Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej