Zapiekanka z „ niczego’’ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z „ niczego’’

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

300 gramów

3 sztuki

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż razem z kiełbasą.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój i dodaj do kiełbasy.

Krok 3

Sparz pomidory i pokrój w kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.

Krok 4

Warzywa przesmaż na patelni, dodaj czosnek.

Krok 5

Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody i wsyp przyprawy. Zetrzyj ser i wymieszaj z sosem.

Krok 6

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wszystko włóż. Polej sosem.

Krok 7

Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej