Zapiekanka z „ niczego’’ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z „ niczego’’

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

300 gramów

3 sztuki

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż razem z kiełbasą.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój i dodaj do kiełbasy.

Krok 3

Sparz pomidory i pokrój w kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.

Krok 4

Warzywa przesmaż na patelni, dodaj czosnek.

Krok 5

Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody i wsyp przyprawy. Zetrzyj ser i wymieszaj z sosem.

Krok 6

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wszystko włóż. Polej sosem.

Krok 7

Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej