Zapiekanka z „ niczego’’ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z „ niczego’’

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

300 gramów

3 sztuki

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż razem z kiełbasą.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój i dodaj do kiełbasy.

Krok 3

Sparz pomidory i pokrój w kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.

Krok 4

Warzywa przesmaż na patelni, dodaj czosnek.

Krok 5

Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody i wsyp przyprawy. Zetrzyj ser i wymieszaj z sosem.

Krok 6

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wszystko włóż. Polej sosem.

Krok 7

Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z „ niczego’’ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Oponki z lukrem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej