
Składniki
1 sztuka
null
null
300 gramów
3 sztuki
null
null
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż razem z kiełbasą.
Krok 2
Pieczarki umyj, pokrój i dodaj do kiełbasy.
Krok 3
Sparz pomidory i pokrój w kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.
Krok 4
Warzywa przesmaż na patelni, dodaj czosnek.
Krok 5
Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody i wsyp przyprawy. Zetrzyj ser i wymieszaj z sosem.
Krok 6
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wszystko włóż. Polej sosem.
Krok 7
Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej