Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

30 dekagramów

1 opakowanie

30 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

40 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na półtwardo.

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż mięso i podsmaż.

Krok 1

Dodaj pomidory, oliwki, papryki, oregano, sól, pieprz oraz szczyptę cukru. Przykryj i duś przez 15 minut.

Krok 1

Wymieszaj z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej