Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego
średnie
20 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
30 sztuk
3 sztuki
30 dekagramów
20 dekagramów
40 dekagramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na półtwardo.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj pomidory, oliwki, papryki, oregano, sól, pieprz oraz szczyptę cukru. Przykryj i duś przez 15 minut.
Krok 4
Wymieszaj z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej