Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

30 sztuk

3 sztuki

30 dekagramów

20 dekagramów

40 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na półtwardo.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj pomidory, oliwki, papryki, oregano, sól, pieprz oraz szczyptę cukru. Przykryj i duś przez 15 minut.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki po meksykańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej