Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego
średnie
16 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
30 sztuk
3 sztuki
30 dekagramów
20 dekagramów
40 dekagramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na półtwardo.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj pomidory, oliwki, papryki, oregano, sól, pieprz oraz szczyptę cukru. Przykryj i duś przez 15 minut.
Krok 4
Wymieszaj z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej