Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

30 sztuk

3 sztuki

30 dekagramów

20 dekagramów

40 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na półtwardo.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj pomidory, oliwki, papryki, oregano, sól, pieprz oraz szczyptę cukru. Przykryj i duś przez 15 minut.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej