Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

30 sztuk

3 sztuki

30 dekagramów

20 dekagramów

40 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na półtwardo.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj pomidory, oliwki, papryki, oregano, sól, pieprz oraz szczyptę cukru. Przykryj i duś przez 15 minut.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej