
Składniki
1.2 kilograma
4 szklanki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i rzepy obierz i pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Czosnek utrzyj z masłem i dodaj do zapiekanki.
Krok 3
Śmietanę podgrzej, dopraw i zalej zapiekankę.
Krok 4
Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni i piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej