Zapiekanka z ziemniaków i rzepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

4 szklanki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i rzepy obierz i pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Czosnek utrzyj z masłem i dodaj do zapiekanki.

Krok 3

Śmietanę podgrzej, dopraw i zalej zapiekankę.

Krok 4

Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej