Zapiekanka z ziemniaków i rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

4 szklanki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i rzepy obierz i pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Czosnek utrzyj z masłem i dodaj do zapiekanki.

Krok 3

Śmietanę podgrzej, dopraw i zalej zapiekankę.

Krok 4

Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej