
Składniki
1.2 kilograma
4 szklanki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i rzepy obierz i pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Czosnek utrzyj z masłem i dodaj do zapiekanki.
Krok 3
Śmietanę podgrzej, dopraw i zalej zapiekankę.
Krok 4
Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni i piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej