Zapiekanka z ziemniaków i rzepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

4 szklanki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i rzepy obierz i pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Czosnek utrzyj z masłem i dodaj do zapiekanki.

Krok 3

Śmietanę podgrzej, dopraw i zalej zapiekankę.

Krok 4

Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej