Zapiekanka z ziemniaków i rzepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i rzepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

4 szklanki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i rzepy obierz i pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Czosnek utrzyj z masłem i dodaj do zapiekanki.

Krok 3

Śmietanę podgrzej, dopraw i zalej zapiekankę.

Krok 4

Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i rzepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej