Zapiekanka z jabłkiem i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z jabłkiem i cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

null

2 szklanki

null

1 pęczek

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Jabłka obierz, pokrój w plastry i dodaj do usmażonej cebuli, przypraw i duś przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 3

Następnie ugotuj ziemniaki i pokrój je w plastry, włóż do naczynia żaroodpornego, na nie połóż cebulę i jabłka.

Krok 4

Podsmaż słoninę, dodaj do zapiekanki.

Krok 5

Zioła posiekaj i posyp wierzch dania.

Krok 6

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Motylek
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej