
Składniki
500 gramów
250 gramów
null
2 szklanki
null
1 pęczek
4 sztuki
1 pęczek
100 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
Jabłka obierz, pokrój w plastry i dodaj do usmażonej cebuli, przypraw i duś przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 3
Następnie ugotuj ziemniaki i pokrój je w plastry, włóż do naczynia żaroodpornego, na nie połóż cebulę i jabłka.
Krok 4
Podsmaż słoninę, dodaj do zapiekanki.
Krok 5
Zioła posiekaj i posyp wierzch dania.
Krok 6
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej