Zapiekanka z jabłkiem i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z jabłkiem i cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

null

2 szklanki

null

1 pęczek

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Jabłka obierz, pokrój w plastry i dodaj do usmażonej cebuli, przypraw i duś przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 3

Następnie ugotuj ziemniaki i pokrój je w plastry, włóż do naczynia żaroodpornego, na nie połóż cebulę i jabłka.

Krok 4

Podsmaż słoninę, dodaj do zapiekanki.

Krok 5

Zioła posiekaj i posyp wierzch dania.

Krok 6

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z jabłkiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej