
Składniki
500 gramów
3 łyżki
null
3 łyżki
null
null szczypt
2 szklanki
3 sztuki
null
400 gramów
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem.
Krok 3
Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
Krok 5
Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej