
Składniki
500 gramów
3 łyżki
null
3 łyżki
null
null szczypt
2 szklanki
3 sztuki
null
400 gramów
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem.
Krok 3
Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
Krok 5
Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej