Zapiekanka z ziemniaków z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków z białym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

null

3 łyżki

null

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

null

400 gramów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem.

Krok 3

Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.

Krok 5

Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej