Zapiekanka z ziemniaków z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków z białym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

null

3 łyżki

null

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

null

400 gramów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem.

Krok 3

Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.

Krok 5

Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Diabelskie steki z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej