Zapiekanka z ziemniaków z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków z białym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

null

3 łyżki

null

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

null

400 gramów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem.

Krok 3

Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.

Krok 5

Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej