
Składniki
500 gramów
3 łyżki
null
3 łyżki
null
null szczypt
2 szklanki
3 sztuki
null
400 gramów
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem.
Krok 3
Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
Krok 5
Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej