Składniki
null
400 gramów
null
1 litr
250 gramów
1.5 kilograma
1.5 kilograma
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
500 mililitrów bulionu Knorr doprowadź do wrzenia i włóż do niego schab i trzymaj na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 2
Pory pokrój w paski i zalej resztą bulionu Knorr i gotuj przez 20 minut.
Krok 3
Mięso odsącz i pokrój w plasterki i przełóż do brytfanny.
Krok 4
Przykryj mięso odsączonymi porami i posyp pieczarkami. Oprósz solą, pieprzem i zalej śmietaną. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 5
Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej