Zapiekanka ze schabu i porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze schabu i porów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

1 litr

250 gramów

1.5 kilograma

1.5 kilograma

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

500 mililitrów bulionu Knorr doprowadź do wrzenia i włóż do niego schab i trzymaj na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 2

Pory pokrój w paski i zalej resztą bulionu Knorr i gotuj przez 20 minut.

Krok 3

Mięso odsącz i pokrój w plasterki i przełóż do brytfanny.

Krok 4

Przykryj mięso odsączonymi porami i posyp pieczarkami. Oprósz solą, pieprzem i zalej śmietaną. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej