Zapiekanka ze schabu i porów przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka ze schabu i porów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

1 litr

250 gramów

1.5 kilograma

1.5 kilograma

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

500 mililitrów bulionu Knorr doprowadź do wrzenia i włóż do niego schab i trzymaj na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 2

Pory pokrój w paski i zalej resztą bulionu Knorr i gotuj przez 20 minut.

Krok 3

Mięso odsącz i pokrój w plasterki i przełóż do brytfanny.

Krok 4

Przykryj mięso odsączonymi porami i posyp pieczarkami. Oprósz solą, pieprzem i zalej śmietaną. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej