Zapiekanka ze schabu i porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze schabu i porów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

1 litr

250 gramów

1.5 kilograma

1.5 kilograma

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

500 mililitrów bulionu Knorr doprowadź do wrzenia i włóż do niego schab i trzymaj na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 2

Pory pokrój w paski i zalej resztą bulionu Knorr i gotuj przez 20 minut.

Krok 3

Mięso odsącz i pokrój w plasterki i przełóż do brytfanny.

Krok 4

Przykryj mięso odsączonymi porami i posyp pieczarkami. Oprósz solą, pieprzem i zalej śmietaną. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze schabu i porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej