Zapiekanka ze schabu i porów

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1.5 kilograma

0

400 gramów

250 gramów

0

1.5 kilograma

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

500 mililitrów bulionu Knorr doprowadź do wrzenia i włóż do niego schab i trzymaj na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 1

Pory pokrój w paski i zalej resztą bulionu Knorr i gotuj przez 20 minut.

Krok 1

Mięso odsącz i pokrój w plasterki i przełóż do brytfanny.

Krok 1

Przykryj mięso odsączonymi porami i posyp pieczarkami. Oprósz solą, pieprzem i zalej śmietaną. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 1

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Budyniowiec
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej