
Składniki
null
400 gramów
null
1 litr
250 gramów
1.5 kilograma
1.5 kilograma
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
500 mililitrów bulionu Knorr doprowadź do wrzenia i włóż do niego schab i trzymaj na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 2
Pory pokrój w paski i zalej resztą bulionu Knorr i gotuj przez 20 minut.
Krok 3
Mięso odsącz i pokrój w plasterki i przełóż do brytfanny.
Krok 4
Przykryj mięso odsączonymi porami i posyp pieczarkami. Oprósz solą, pieprzem i zalej śmietaną. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 5
Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej