
Składniki
500 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 pęczek
100
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie.
Krok 2
Obierz i pokrój w talarki. Natkę posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć ostrożnie ziemniaki.
Krok 4
Smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 5
Gdy wszystkie będą zrumienione dodaj natkę, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i oprósz bułką tartą. Wymieszaj, smaż jeszcze chwilę. Podawaj jako dodatek do mięs i ryb.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej