Zasmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażane ziemniaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

100

1 szczypta

1 pęczek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie.

Krok 2

Obierz i pokrój w talarki. Natkę posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć ostrożnie ziemniaki.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 5

Gdy wszystkie będą zrumienione dodaj natkę, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i oprósz bułką tartą. Wymieszaj, smaż jeszcze chwilę. Podawaj jako dodatek do mięs i ryb.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej