
Składniki
500 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 pęczek
100
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie.
Krok 2
Obierz i pokrój w talarki. Natkę posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć ostrożnie ziemniaki.
Krok 4
Smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 5
Gdy wszystkie będą zrumienione dodaj natkę, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i oprósz bułką tartą. Wymieszaj, smaż jeszcze chwilę. Podawaj jako dodatek do mięs i ryb.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej