Zasmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażane ziemniaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 pęczek

100

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie.

Krok 2

Obierz i pokrój w talarki. Natkę posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć ostrożnie ziemniaki.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 5

Gdy wszystkie będą zrumienione dodaj natkę, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i oprósz bułką tartą. Wymieszaj, smaż jeszcze chwilę. Podawaj jako dodatek do mięs i ryb.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej