Zasmażane ziemniaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

165

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

100

1 szczypta

1 pęczek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie.

Krok 2

Obierz i pokrój w talarki. Natkę posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć ostrożnie ziemniaki.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 5

Gdy wszystkie będą zrumienione dodaj natkę, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i oprósz bułką tartą. Wymieszaj, smaż jeszcze chwilę. Podawaj jako dodatek do mięs i ryb.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Muffinki a la pizza - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej