Zasmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażane ziemniaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 pęczek

100

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie.

Krok 2

Obierz i pokrój w talarki. Natkę posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć ostrożnie ziemniaki.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 5

Gdy wszystkie będą zrumienione dodaj natkę, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i oprósz bułką tartą. Wymieszaj, smaż jeszcze chwilę. Podawaj jako dodatek do mięs i ryb.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej