
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
2 łyżki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry i razem usmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj karkówkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Schab potnij w grube plastry, cienko rozbij. Oprósz solą, pieprzem i papryką.
Krok 4
Na każdego kotleta nałóż porcję farszu, zwiń i obwiąż nicią. Zrumień na oleju.
Krok 5
Przełóż do rondla, podlej wodą i duś około godziny od czasu do czasu obracając mięso. Wystudź i usuń nici.
Krok 6
Do tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa wsyp mąkę i wymieszaj. Wlej do roladek, chwilę gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej