Zawijane paluszki schabowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

2 łyżki

1 szczypta

30 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry i razem usmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj karkówkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Schab potnij w grube plastry, cienko rozbij. Oprósz solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Na każdego kotleta nałóż porcję farszu, zwiń i obwiąż nicią. Zrumień na oleju.

Krok 5

Przełóż do rondla, podlej wodą i duś około godziny od czasu do czasu obracając mięso. Wystudź i usuń nici.

Krok 6

Do tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa wsyp mąkę i wymieszaj. Wlej do roladek, chwilę gotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej