Zawijane paluszki schabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane paluszki schabowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

2 łyżki

1 szczypta

30 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry i razem usmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj karkówkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Schab potnij w grube plastry, cienko rozbij. Oprósz solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Na każdego kotleta nałóż porcję farszu, zwiń i obwiąż nicią. Zrumień na oleju.

Krok 5

Przełóż do rondla, podlej wodą i duś około godziny od czasu do czasu obracając mięso. Wystudź i usuń nici.

Krok 6

Do tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa wsyp mąkę i wymieszaj. Wlej do roladek, chwilę gotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej