
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
2 łyżki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry i razem usmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj karkówkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Schab potnij w grube plastry, cienko rozbij. Oprósz solą, pieprzem i papryką.
Krok 4
Na każdego kotleta nałóż porcję farszu, zwiń i obwiąż nicią. Zrumień na oleju.
Krok 5
Przełóż do rondla, podlej wodą i duś około godziny od czasu do czasu obracając mięso. Wystudź i usuń nici.
Krok 6
Do tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa wsyp mąkę i wymieszaj. Wlej do roladek, chwilę gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























