Zawijaski z serem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z serem i boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

8 sztuk

8 plastrów

1 łyżka

null

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane parówki z folii natnij wzdłuż.

Krok 2

W nacięcie włóż żółty ser.

Krok 3

Wszystkie parówki owiń w cienkie plasterki boczku. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Parówki ułóż w szklanej brytfannie i oprósz je tymiankiem oraz skruszonymi Mini kostkami Czosnek. Dodaj masło. Brytfanne z parówkami wstaw na 20 minut do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni. Wyciągnij je, gdy ser się roztopi. Talerz przyozdób liśćmi sałaty, położ na to zawijaski z serem i boczkiem. Można także dodać plastry pomidora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej