Zawijaski z serem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z serem i boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null

8 sztuk

8 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane parówki z folii natnij wzdłuż.

Krok 2

W nacięcie włóż żółty ser.

Krok 3

Wszystkie parówki owiń w cienkie plasterki boczku. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Parówki ułóż w szklanej brytfannie i oprósz je tymiankiem oraz skruszonymi Mini kostkami Czosnek. Dodaj masło. Brytfanne z parówkami wstaw na 20 minut do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni. Wyciągnij je, gdy ser się roztopi. Talerz przyozdób liśćmi sałaty, położ na to zawijaski z serem i boczkiem. Można także dodać plastry pomidora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
36 osób ogląda przepis:
Grzanki z chleba
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej