Zawijaski z serem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z serem i boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null

8 sztuk

8 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane parówki z folii natnij wzdłuż.

Krok 2

W nacięcie włóż żółty ser.

Krok 3

Wszystkie parówki owiń w cienkie plasterki boczku. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Parówki ułóż w szklanej brytfannie i oprósz je tymiankiem oraz skruszonymi Mini kostkami Czosnek. Dodaj masło. Brytfanne z parówkami wstaw na 20 minut do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni. Wyciągnij je, gdy ser się roztopi. Talerz przyozdób liśćmi sałaty, położ na to zawijaski z serem i boczkiem. Można także dodać plastry pomidora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z serem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej