Zawijaski z serem i boczkiem

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

8 sztuk

8 plastrów

1 łyżka

8 sztuk

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane parówki z folii natnij wzdłuż.

Krok 2

W nacięcie włóż żółty ser.

Krok 3

Wszystkie parówki owiń w cienkie plasterki boczku. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Parówki ułóż w szklanej brytfannie i oprósz je tymiankiem oraz skruszonymi Mini kostkami Czosnek. Dodaj masło. Brytfanne z parówkami wstaw na 20 minut do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni. Wyciągnij je, gdy ser się roztopi. Talerz przyozdób liśćmi sałaty, położ na to zawijaski z serem i boczkiem. Można także dodać plastry pomidora.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej