Zielony omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony omlet

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

6 sztuk

4 łyżki

0.5 pęczka

null

null

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep z jogurtem. Dodaj posiekaną pietruszkę i koperek oraz posiekaną dymkę ze szczypiorkiem.

Krok 2

Przypraw Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 3

Przełóż porcję na rozgrzaną patelnię z olejem. Usmaż omlet z dwóch stron, udekoruj natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej