Ziemniaczki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki z grilla

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wcześniej należy ugotować w wodzie z solą (można więcej do obiadu naszykować), wyjąć jak będą półmiękkie i po ostudzeniu pokroić w plastry.

Krok 2

Zioła połączyć ze sobą, wlać 3 łyżki oliwy, wymieszać. Tak przygotowanym sosem polewać pokrojone talarki ziemniaczane.

Krok 3

Plastry ziemniaków położyć na sreberku, umieścić na ruszcie, piec ok. 25-30 minut, aż ziemniaczki będą złociste.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej