Składniki
1 kilogram
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wcześniej należy ugotować w wodzie z solą (można więcej do obiadu naszykować), wyjąć jak będą półmiękkie i po ostudzeniu pokroić w plastry.
Krok 2
Zioła połączyć ze sobą, wlać 3 łyżki oliwy, wymieszać. Tak przygotowanym sosem polewać pokrojone talarki ziemniaczane.
Krok 3
Plastry ziemniaków położyć na sreberku, umieścić na ruszcie, piec ok. 25-30 minut, aż ziemniaczki będą złociste.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej