Składniki
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
null
null
2 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
100 gramów
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i osusz. Wydrąż zostawiając cienką warstwę skórki.
Krok 2
Cebulę posiekaj, wątróbkę, miąższ z ziemniaków i czosnek posiekaj.
Krok 3
Cebulę zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju, dodaj miąższ z ziemniaków, wieprzowinę, posiekaną wątróbkę i czosnek, smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Następnie dodaj szczypiorek i przyprawy.
Krok 5
Gotowym farszem napełniaj skórki z ziemniaków - kładź je na folii aluminiowej wysmarowanej olejem.
Krok 6
Posyp wierzchy serem i obłóż plastrami masła i dokładnie zawiń folię.
Krok 7
Ułóż ziemniaki w płaskim żaroodpornym naczyniu i piecz 60 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej