
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
null
null
2 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
100 gramów
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i osusz. Wydrąż zostawiając cienką warstwę skórki.
Krok 2
Cebulę posiekaj, wątróbkę, miąższ z ziemniaków i czosnek posiekaj.
Krok 3
Cebulę zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju, dodaj miąższ z ziemniaków, wieprzowinę, posiekaną wątróbkę i czosnek, smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Następnie dodaj szczypiorek i przyprawy.
Krok 5
Gotowym farszem napełniaj skórki z ziemniaków - kładź je na folii aluminiowej wysmarowanej olejem.
Krok 6
Posyp wierzchy serem i obłóż plastrami masła i dokładnie zawiń folię.
Krok 7
Ułóż ziemniaki w płaskim żaroodpornym naczyniu i piecz 60 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej