Zimowe chrupiące tosty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zimowe chrupiące tosty

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

6 sztuk

6 łyżeczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na każdą kromek chleba położyć plaster sera, posypać mini kosteczką czosnkową, Całość zawinąć w plaster szynki.

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 180st. Tosty włożyć do piekarnika i piec do stopienia się sera i zrumienienia szynki. Gotowe polać keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zimowe chrupiące tosty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej