
Składniki
0.5 łyżeczki
1 kilogram
10 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 szczypty
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Pokrój w plastry. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki i pokrojoną w kostki fetę.
Krok 2
Oliwę połącz ze skórką cytrynową, oregano, pieprzem i przyprawą w mii kostkach Knorr. Polej ziemniaki.
Krok 3
Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 35-45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej