Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 kilogram

10 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 szczypty

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Pokrój w plastry. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki i pokrojoną w kostki fetę.

Krok 2

Oliwę połącz ze skórką cytrynową, oregano, pieprzem i przyprawą w mii kostkach Knorr. Polej ziemniaki.

Krok 3

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 35-45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej