
Składniki
0.5 łyżeczki
1 kilogram
10 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 szczypty
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Pokrój w plastry. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki i pokrojoną w kostki fetę.
Krok 2
Oliwę połącz ze skórką cytrynową, oregano, pieprzem i przyprawą w mii kostkach Knorr. Polej ziemniaki.
Krok 3
Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 35-45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej