Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 kilogram

10 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 szczypty

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Pokrój w plastry. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki i pokrojoną w kostki fetę.

Krok 2

Oliwę połącz ze skórką cytrynową, oregano, pieprzem i przyprawą w mii kostkach Knorr. Polej ziemniaki.

Krok 3

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 35-45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej