Składniki
0.5 łyżeczki
1 kilogram
10 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 szczypty
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Pokrój w plastry. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki i pokrojoną w kostki fetę.
Krok 2
Oliwę połącz ze skórką cytrynową, oregano, pieprzem i przyprawą w mii kostkach Knorr. Polej ziemniaki.
Krok 3
Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 35-45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej