
Składniki
1 łyżka
null
1 sztuka
2 łyżki
12 sztuk
12 plastrów
null
4 plastry
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz z folii i natnij dość głęboko wzdłuż, ale tak aby kiełbaski się nie rozpadły.
Krok 2
Posmaruj miejsce nacięcia musztardą, posiekanym czosnkiem i tymiankiem.
Krok 3
Ementaler i gotowaną szynkę potnij w cienkie paseczki i nadziewaj nimi parówki.
Krok 4
Złóż, owiń każdy kawałek boczkiem i skrop oliwą.
Krok 5
Piecz na rozgrzanym ruszcie przez kilka minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















