Znakomite faszerowane parówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomite faszerowane parówki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

1 sztuka

2 łyżki

12 sztuk

12 plastrów

null

4 plastry

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz z folii i natnij dość głęboko wzdłuż, ale tak aby kiełbaski się nie rozpadły.

Krok 2

Posmaruj miejsce nacięcia musztardą, posiekanym czosnkiem i tymiankiem.

Krok 3

Ementaler i gotowaną szynkę potnij w cienkie paseczki i nadziewaj nimi parówki.

Krok 4

Złóż, owiń każdy kawałek boczkiem i skrop oliwą.

Krok 5

Piecz na rozgrzanym ruszcie przez kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomite faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej