Zupa-krem fasolkowo-groszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem fasolkowo-groszkowa

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 gramów

1 sztuka

10 gramów

70 gramów

130 gramów

20 gramów

1 litr

1.5 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekać - poddusić na oliwie.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany). Gotować 15min. w temperaturze 90C.

Krok 3

Dodać śmietanę, zmiksować i zagotować. Podawać z grzankami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej