Zupa-krem fasolkowo-groszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem fasolkowo-groszkowa

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 gramów

1 sztuka

10 gramów

70 gramów

130 gramów

20 gramów

1 litr

1.5 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekać - poddusić na oliwie.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany). Gotować 15min. w temperaturze 90C.

Krok 3

Dodać śmietanę, zmiksować i zagotować. Podawać z grzankami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem fasolkowo-groszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej