
Składniki
70 gramów
1 sztuka
10 gramów
70 gramów
130 gramów
20 gramów
1 litr
1.5 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekać - poddusić na oliwie.
Krok 2
Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany). Gotować 15min. w temperaturze 90C.
Krok 3
Dodać śmietanę, zmiksować i zagotować. Podawać z grzankami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej