Składniki
70 gramów
1 sztuka
10 gramów
70 gramów
130 gramów
20 gramów
1 litr
1.5 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekać - poddusić na oliwie.
Krok 2
Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany). Gotować 15min. w temperaturze 90C.
Krok 3
Dodać śmietanę, zmiksować i zagotować. Podawać z grzankami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej