Zupa mleczna słowiańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna słowiańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 litr

150 gramów

1 litr

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wcześniej namoczone suszone grzyby ugotuj z dodatkiem Kostki Knorr. Następnie odcedź zachowaj wywar, a grzyby pokrój w paseczki.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3

Półtwarde zalej gorącym mlekiem i wywarem z grzybów, dodaj grzyby i ugotuj zupę Na końcu dodaj masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej