Zupa po hiszpańsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po hiszpańsku na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

30 dekagramów

1 szczypta

10 łyżek

15 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę i zarumień w piekarniku.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, wrzuć czosnek i jak zacznie się złocić, przełóż do garnka.

Krok 3

Dodaj pokrojoną drobno kiełbasę oraz paprykę. Podgrzewaj przez 2 minuty, po czym dodaj pomidory i smaż 5 minut.

Krok 4

Wlej 2 litry wrzątku i dodaj chleb. Gotuj przez godzinę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tofu w curry
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej