Zupa po hiszpańsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po hiszpańsku na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

30 dekagramów

1 szczypta

10 łyżek

15 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę i zarumień w piekarniku.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, wrzuć czosnek i jak zacznie się złocić, przełóż do garnka.

Krok 3

Dodaj pokrojoną drobno kiełbasę oraz paprykę. Podgrzewaj przez 2 minuty, po czym dodaj pomidory i smaż 5 minut.

Krok 4

Wlej 2 litry wrzątku i dodaj chleb. Gotuj przez godzinę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowe szaszłyki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej