
Składniki
4 sztuki
30 dekagramów
1 szczypta
10 łyżek
15 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w kostkę i zarumień w piekarniku.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, wrzuć czosnek i jak zacznie się złocić, przełóż do garnka.
Krok 3
Dodaj pokrojoną drobno kiełbasę oraz paprykę. Podgrzewaj przez 2 minuty, po czym dodaj pomidory i smaż 5 minut.
Krok 4
Wlej 2 litry wrzątku i dodaj chleb. Gotuj przez godzinę. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej