
Składniki
4 sztuki
30 dekagramów
1 szczypta
10 łyżek
15 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w kostkę i zarumień w piekarniku.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, wrzuć czosnek i jak zacznie się złocić, przełóż do garnka.
Krok 3
Dodaj pokrojoną drobno kiełbasę oraz paprykę. Podgrzewaj przez 2 minuty, po czym dodaj pomidory i smaż 5 minut.
Krok 4
Wlej 2 litry wrzątku i dodaj chleb. Gotuj przez godzinę. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej