Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

120 gramów

4 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotuj ciecierzycę według opisu na opakowaniu.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Ugotuj marchew. Cebulę delikatnie zeszklij na oliwie. Następnie dodaj do niej czosnek i całość chwilkę duś.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Ugotowane ziarna ciecierzycy zmiksuj na gładką masę razem z marchewką, cebulą i czosnkiem. Całość rozcieńcz bulionem warzywnym.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Na dnie talerza ułóż liście szpinaku i zalej je gotową zupą.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: miedzi, manganu, witamin: A, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej