Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
160 gramów
120 gramów
4 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj ciecierzycę według opisu na opakowaniu.

Krok 2
Ugotuj marchew. Cebulę delikatnie zeszklij na oliwie. Następnie dodaj do niej czosnek i całość chwilkę duś.

Krok 3
Ugotowane ziarna ciecierzycy zmiksuj na gładką masę razem z marchewką, cebulą i czosnkiem. Całość rozcieńcz bulionem warzywnym.

Krok 4
Na dnie talerza ułóż liście szpinaku i zalej je gotową zupą.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: miedzi, manganu, witamin: A, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej