Zupa z kawałkami kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kawałkami kurczaka

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

3 łyżki

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osączyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, również pokroić w kostkę. Cebulę oraz papryki również pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rumiano. Pieczarki wraz z cebulą również podsmażyć.

Krok 2

Następnie wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować godzinę na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.

Krok 3

W połowie gotowania dodać koncentrat pomidorowy. 10 minut przed końcem gotowania zabielić śmietaną. Podawać z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej