Zupa z kawałkami kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kawałkami kurczaka

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

3 łyżki

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osączyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, również pokroić w kostkę. Cebulę oraz papryki również pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rumiano. Pieczarki wraz z cebulą również podsmażyć.

Krok 2

Następnie wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować godzinę na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.

Krok 3

W połowie gotowania dodać koncentrat pomidorowy. 10 minut przed końcem gotowania zabielić śmietaną. Podawać z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej