Zupa z kawałkami kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kawałkami kurczaka

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

4 sztuki

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osączyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, również pokroić w kostkę. Cebulę oraz papryki również pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rumiano. Pieczarki wraz z cebulą również podsmażyć.

Krok 2

Następnie wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować godzinę na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.

Krok 3

W połowie gotowania dodać koncentrat pomidorowy. 10 minut przed końcem gotowania zabielić śmietaną. Podawać z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej