Składniki
1 kilogram
1 kilogram
4 sztuki
2 sztuki
200 gramów
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osączyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, również pokroić w kostkę. Cebulę oraz papryki również pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rumiano. Pieczarki wraz z cebulą również podsmażyć.
Krok 2
Następnie wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować godzinę na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.
Krok 3
W połowie gotowania dodać koncentrat pomidorowy. 10 minut przed końcem gotowania zabielić śmietaną. Podawać z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej