Zupa z kawałkami kurczaka

Autor: madziulek madziulek

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

4 sztuki

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osączyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, również pokroić w kostkę. Cebulę oraz papryki również pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rumiano. Pieczarki wraz z cebulą również podsmażyć.

Krok 2

Następnie wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować godzinę na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.

Krok 3

W połowie gotowania dodać koncentrat pomidorowy. 10 minut przed końcem gotowania zabielić śmietaną. Podawać z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kawałkami kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej