
Składniki
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
600 mililitrów
50 mililitrów
200 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 2
Całość zalej gotowym wywarem mięsno- warzywnym. Gotuj około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

Krok 3
Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem. Dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut.

Krok 4
Śmietanę wymieszaj z żółtkiem. Dodaj do zupy. Garnek natychmiast odstaw na bok - już nie gotuj.

Krok 5
Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem
Łącząca w sobie różne smaki pieczarkowa z ciemnym piwem przypadnie do gustu szczególnie zwolennikom wyrazistych zup. Przygotowuje się ją z wędzonego boczku podsmażonego z ziemniakami i cebulą oraz z wywaru mięsnego. Całość przyprawia się śmietaną wymieszaną z żółtkiem, co dodaje zupie gęstości. Dodatek ciemnego piwa sprawia, że potrawa zyskuje delikatną naturalną gorycz. Kremowa i wyrazista zupa pieczarkowa serwowana jest ze świeżym, drobno posiekanym szczypiorkiem. Często podaje się ją też z natką pietruszki. Jako dodatek dołącz do niej chrupiącą pajdę wiejskiego chleba lub przyrumienione w piekarniku grzanki czosnkowe. Tego rodzaju danie będzie się świetnie komponować również z chipsem z plastra boczku lub startego parmezanu. Jeśli chcesz wzbogacić je jeszcze o mięsne dodatki, przygotuj klopsy z ziołami, a następnie dorzuć do zupy pieczarkowej. Będzie też doskonale smakować posypana ziołowymi grzankami. Jak ją przygotować? Przekonaj się, zaglądając do podanego przepisu. Życzymy smacznego.