Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

600 mililitrów

50 mililitrów

200 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 1

Krok 2

Całość zalej gotowym wywarem mięsno- warzywnym. Gotuj około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem. Dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 3

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkiem. Dodaj do zupy. Garnek natychmiast odstaw na bok - już nie gotuj.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 4

Krok 5

Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Tom Yum
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowa z ciemnym piwemZupa pieczarkowa z ciemnym piwem

Łącząca w sobie różne smaki pieczarkowa z ciemnym piwem przypadnie do gustu szczególnie zwolennikom wyrazistych zup. Przygotowuje się ją z wędzonego boczku podsmażonego z ziemniakami i cebulą oraz z wywaru mięsnego. Całość przyprawia się śmietaną wymieszaną z żółtkiem, co dodaje zupie gęstości. Dodatek ciemnego piwa sprawia, że potrawa zyskuje delikatną naturalną gorycz. Kremowa i wyrazista zupa pieczarkowa serwowana jest ze świeżym, drobno posiekanym szczypiorkiem. Często podaje się ją też z natką pietruszki. Jako dodatek dołącz do niej chrupiącą pajdę wiejskiego chleba lub przyrumienione w piekarniku grzanki czosnkowe. Tego rodzaju danie będzie się świetnie komponować również z chipsem z plastra boczku lub startego parmezanu. Jeśli chcesz wzbogacić je jeszcze o mięsne dodatki, przygotuj klopsy z ziołami, a następnie dorzuć do zupy pieczarkowej. Będzie też doskonale smakować posypana ziołowymi grzankami. Jak ją przygotować? Przekonaj się, zaglądając do podanego przepisu. Życzymy smacznego.