Składniki
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
600 mililitrów
50 mililitrów
200 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 2
Całość zalej gotowym wywarem mięsno- warzywnym. Gotuj około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
Krok 3
Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem. Dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z żółtkiem. Dodaj do zupy. Garnek natychmiast odstaw na bok - już nie gotuj.
Krok 5
Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem
Łącząca w sobie różne smaki pieczarkowa z ciemnym piwem przypadnie do gustu szczególnie zwolennikom wyrazistych zup. Przygotowuje się ją z wędzonego boczku podsmażonego z ziemniakami i cebulą oraz z wywaru mięsnego. Całość przyprawia się śmietaną wymieszaną z żółtkiem, co dodaje zupie gęstości. Dodatek ciemnego piwa sprawia, że potrawa zyskuje delikatną naturalną gorycz. Kremowa i wyrazista zupa pieczarkowa serwowana jest ze świeżym, drobno posiekanym szczypiorkiem. Często podaje się ją też z natką pietruszki. Jako dodatek dołącz do niej chrupiącą pajdę wiejskiego chleba lub przyrumienione w piekarniku grzanki czosnkowe. Tego rodzaju danie będzie się świetnie komponować również z chipsem z plastra boczku lub startego parmezanu. Jeśli chcesz wzbogacić je jeszcze o mięsne dodatki, przygotuj klopsy z ziołami, a następnie dorzuć do zupy pieczarkowej. Będzie też doskonale smakować posypana ziołowymi grzankami. Jak ją przygotować? Przekonaj się, zaglądając do podanego przepisu. Życzymy smacznego.