
Składniki
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
600 mililitrów
50 mililitrów
200 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 2
Całość zalej gotowym wywarem mięsno- warzywnym. Gotuj około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

Krok 3
Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem. Dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut.

Krok 4
Śmietanę wymieszaj z żółtkiem. Dodaj do zupy. Garnek natychmiast odstaw na bok - już nie gotuj.

Krok 5
Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem
Łącząca w sobie różne smaki pieczarkowa z ciemnym piwem przypadnie do gustu szczególnie zwolennikom wyrazistych zup. Przygotowuje się ją z wędzonego boczku podsmażonego z ziemniakami i cebulą oraz z wywaru mięsnego. Całość przyprawia się śmietaną wymieszaną z żółtkiem, co dodaje zupie gęstości. Dodatek ciemnego piwa sprawia, że potrawa zyskuje delikatną naturalną gorycz. Kremowa i wyrazista zupa pieczarkowa serwowana jest ze świeżym, drobno posiekanym szczypiorkiem. Często podaje się ją też z natką pietruszki. Jako dodatek dołącz do niej chrupiącą pajdę wiejskiego chleba lub przyrumienione w piekarniku grzanki czosnkowe. Tego rodzaju danie będzie się świetnie komponować również z chipsem z plastra boczku lub startego parmezanu. Jeśli chcesz wzbogacić je jeszcze o mięsne dodatki, przygotuj klopsy z ziołami, a następnie dorzuć do zupy pieczarkowej. Będzie też doskonale smakować posypana ziołowymi grzankami. Jak ją przygotować? Przekonaj się, zaglądając do podanego przepisu. Życzymy smacznego.


































