Zupa z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Dodajemy pomidory z puszki, soczewicę, bulion Knorr i 3 szklanki wody. Gotujemy, aż soczewica zmięknie.

Krok 2

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

Krok 3

Podajemy z łyżką lub dwiema jogurtu naturalnego.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Steki z karkówki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej