Zupa z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Dodajemy pomidory z puszki, soczewicę, bulion Knorr i 3 szklanki wody. Gotujemy, aż soczewica zmięknie.

Krok 2

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

Krok 3

Podajemy z łyżką lub dwiema jogurtu naturalnego.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Galantyna z kaczki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej