3 bit

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

1 opakowanie

2 opakowania

0.5 litra

2 opakowania

1 opakowanie

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blasze układamy herbatniki.

Krok 2

Nasączamy je lekko wodą lub likierem kokosowym w wersji dla dorosłych.

Krok 3

Podgrzaną masę kajmakową wylewany na herbatniki, po czym znowu układamy ciastka i nasączamy wodą/alkoholem.

Krok 4

2 budynie przyrządzamy wedle przepisu tyle, że z 0,5 l mleka, czyli ilością jak na 1 budyń.

Krok 5

Kiedy budyń zgęstnieje, ucieramy go z 1/2 kostki Kasi.

Krok 6

Następnie rozprowadzamy na herbatniki.

Krok 7

Po ułożeniu kolejnej warstwy ciastek nasączamy je tak jak wcześniej.

Krok 8

Na sama górę wylewamy 2 ubite ze śnieżką kremówki.

Krok 9

Na wierzch posypujemy starkowaną gorzką czekoladę, ewentualnie kakao.

Krok 10

Wsadzamy do lodówki na parę godzin, najlepiej na noc (niecierpliwi mogą skosztować ciacha już po ok. 1,5 godz. ;))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej