3 Bit

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

2 opakowania

0.75 litra

1 sztuka

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blaszce układamy herbatniki, na to rozsmarować krówkę (można ją włożyć do gorącej wody - będzie się lepiej ją rozsmarowywać), na to warstwę herbatników.

Krok 2

Gotujemy budyń bez cukru, jak wystygnie, dodajemy Kasię i robimy masę budyniową, którą wykładamy na herbatniki.

Krok 3

Układamy kolejną warstwę herbatników, na to ubitą śmietanę ze śmietan-fixem i na górę posypujemy migdały.

Krok 4

I do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brzoskwiniowa pianka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - 3 Bit3 Bit

Ciasto 3 bit to nie lada gratka dla wszystkich tych, którzy chcą odtworzyć smak tego popularnego batonika w swojej kuchni. Jest to ciasto, które nie wymaga pieczenia, dzięki czemu jego zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil. 3 bit jest doskonałym rozwiązaniem, gdy goście pojawiają z niezapowiedzianą wizytą lub gdy chcesz zaskoczyć swoich bliskich oryginalną słodką przekąską. Ciasto świetnie sprawdzi się również w okresie letnim, kiedy wysokie temperatury zniechęcają do korzystania z piekarnika. Kluczowym składnikiem 3 bita jest masa krówkowa (od niej właśnie wzięła się druga nazwa – „ciasto krówkowe”), którą zastąpić możesz puszką mleka skondensowanego (by masa zgęstniała, należy ją gotować przez około trzy godziny). Wierzch najlepiej posypać schłodzoną, startą na tarce o małych oczkach ciemną czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Po przygotowaniu ciasta włóż je do lodówki na co najmniej kilka godzin. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy herbatniki nieco zmiękną. Zrób to ciasto i podziel się z nami swoją opinią.