3 bit

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

7 opakowań

1 sztuka

1 opakowanie

500 mililitrów

1 łyżka

0.2 szklanki

1 sztuka

400 mililitrów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy budyń w 400 ml mleka i odstawiamy, aby trochę przestygło. Kiedy budyń przestygł, w misce rozkręcamy 100 g Kasi i dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy na gładką masę.

Krok 2

Następnie rozkręcamy 100 g Kasi i dodajemy po łyżce kajmaku z puszki i dalej miksujemy, w 1/5 szklanki ciepłej wody rozpuszczamy żelatynę i pozostawiamy do ostudzenia - UWAGA! Nie może zastygnąć!

Krok 3

Śmietanę wlewamy do wysokiego naczynia i miksujemy, dodajemy cukier puder i ubijemy pianę.

Krok 4

Do ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy.

Krok 5

Na blaszce układamy kolejno: herbatniki, masę budyniową, herbatniki, masę kajmakową, herbatniki, śmietanę, a wierzch posypujemy startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej