Ciasto 3 Bit bez pieczenia na krakersach – Zobacz na przepisy.pl

3 bit na krakersach

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

551

2413 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4564 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18615 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

300 gramów

60 gramów

250 mililitrów

50 gramów

1.5 łyżki

1 łyżeczka

120 gramów

90 gramów

1 łyżka

0.5 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj wodę i wstaw w nim puszkę skondensowanego mleka, gotuj na małym ogniu ok. 2 h.

3 bit na krakersach - Krok 1

Krok 2

W misce roztrzep w 1 szklance mleka obie mąki, budyń i jajko.

3 bit na krakersach - Krok 2

Krok 3

Resztę mleka zagotuj w rondlu z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj wcześniej wymieszany budyń i ciągle mieszając zagotuj. Przykryj budyń bezpośrednio kawałkiem folii, aby nie powstał kożuch. Odstaw w chłodne miejsce do wystudzenia.

3 bit na krakersach - Krok 3

Krok 4

Namocz żelatynę w 100 ml zimnej wody, aby zgęstniała. Na suchej patelni upraż migdały.

3 bit na krakersach - Krok 4

Krok 5

Schłodzoną śmietankę ubij na puszystą pianę i połącz z żelatyną.

3 bit na krakersach - Krok 5

Krok 6

Foremkę wyłóż pergaminem, następnie warstwą herbatników, schłodzonym budyniem, kolejną warstwę herbatników, masą karmelową, na koniec warstwą herbatników oraz ubitą śmietaną. Całość posyp migdałami i startą na tarce mleczną czekoladą.

3 bit na krakersach - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - 3 bit na krakersach3 bit na krakersach

Miłośnikom słodyczy nie trzeba przedstawiać ciasta bez pieczenia, które chcemy wam dziś zaproponować, jako alternatywę dla tradycyjnych, domowych placków. 3 bit na krakersach – bo o nim mowa – to połączenie chrupkości herbatników, delikatności masy kajmakowej i lekkości bitej śmietany. Już sama lektura receptury pobudza kubki smakowe, a co dopiero spróbowanie tego pysznego ciasta na krakersach. Skorzystajcie z naszej propozycji na domowy 3 bit, a jesteśmy pewni, że specjał ten na stałe zagości w waszych domach.

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi przepisy na desery bez pieczenia.

Na jaką okazję?

3 bit na krakersach sprawdzi się zawsze, a szczególnie podczas wyjątkowych okazji. Pamiętajcie więc o przepisie zawsze, gdy zapraszacie rodzinę czy znajomych na domowe przyjęcie.

Czy wiesz, że?

Konsystencja samodzielnie przygotowanego kajmaku zależy od czasu podgrzewania mleka skondensowanego. Jeśli zbyt długo puszka pozostanie w wodzie – masa będzie przypominała galaretkę.

Dla urozmaicenia:

Doskonałą dekoracją domowego ciasta 3 bit są rozdrobnione orzechy oraz odrobina kakao.