• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Tiramisu
Tiramisu
Tarta ze snickersami
Tarta ze snickersami
Budyniowa stefanka
Budyniowa stefanka
Ciasto Bounty
Ciasto Bounty
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Ciasta bez pieczenia
  • 3 bit na krakersach

3 bit na krakersach

Autor: MojeCiasto
3 bit na krakersach
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 10 osób10
  • 25 cm x 40 cm
  • Przelicznik miar i wag
505
Oceń przepis jako pierwszy
1694
12
WYDRUKUJ
3948 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
17130 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • słone krakersy
    3 opak.
  • masa kajmakowa
    500 g
  • masa budyniowa
  • mleko 2%
    1 l
  • mąka pszenna tortowa
    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana
    1 łyżka
  • laska wanilii
    1 szt.
  • jajko
    1 szt.
  • cukier
    0,75 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak
    200 g
  • bita śmietana
  • cukier waniliowy z kawałkami wanilii
    1 opak.
  • gorzka czekolada
    100 g
  • płatki migdałowe
    100 g
  • śmietana kremówka 32%
    600 ml
  • żelatyna
    3 łyżeczki
  • wrzątek
    50 ml
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • 3 bit na krakersach – krok 1
    Krok 1
    750 ml mleka nalej do garnka, dodaj do niego cukier. Laskę wanilii przetnij na pół, krawędzią noża wyskrob z niej pestki, pestki i przeciętą laskę dodaj do mleka, zagotuj. Mleko odstaw na bok, aby temperatura spadła o połowę. W pozostałej szklance mleka wymieszaj mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną oraz jajko. Powstałą masę wlej do ciepłego mleka, cały czas mieszając i wszystko razem zagotuj. Gęstą masę do ciasta 3 Bit na krakersach odstaw na bok, aby wystygła.
  • 3 bit na krakersach – krok 2
    Krok 2
    Kostkę do pieczenia Kasia ubij mikserem na puszystą masę, następnie dodawaj stopniowo po łyżce ostudzonej masy budyniowej, cały czas ubijając, aż masa będzie gładka i jednolita.
  • 3 bit na krakersach – krok 3
    Krok 3
    Schłodzoną śmietanę ubij na sztywną pianę z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wrzątku i poczekaj, aż nieco przestygnie, dodawaj ją powoli do śmietany, cały czas mieszając mikserem. Śmietanę odstaw do lodówki.
  • 3 bit na krakersach – krok 4
    Krok 4
    Płatki migdałów upraż na złoty kolor na patelni. Tabliczkę czekolady zetrzyj na tarce. Dużą blachę sernikową posmaruj odrobiną Kasi, a następnie wyłóż papierem do pieczenia, tak żeby papier wystawał z blaszki z każdej strony.
  • 3 bit na krakersach – krok 5
    Krok 5
    Na spodzie blachy ułóż warstwę krakersów, na ich wierzchu rozsmaruj masę kajmakową, a następnie przykryj drugą warstwą krakersów. Na nie nałóż przestygnięta masę budyniową. Ciasto przykryj kolejną warstwą krakersów.
  • 3 bit na krakersach – krok 6
    Krok 6
    Na wierzchu rozsmaruj ubitą śmietanę z żelatyną. Ciasto udekoruj z wierzchu plastrami migdałów i startą czekoladą, rozsypując je na przemian. Gotowe ciasto 3 Bit na krakersach odstaw do lodówki na co najmniej 6 godzin, tak aby krakersy zrobiły się delikatnie wilgotne, dopiero po tym czasie ciasto da się kroić.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
ciasta na świętaciasta na WielkanocŚmietanaSYLWESTERciastoCIASTA I CIASTECZKA NA BOŻE NARODZENIECIASTA NA WIELKANOCCIASTA BEZ PIECZENIAbez mięsaulubione ciastaFRISCObez pieczeniawegeCiasta i ciasteczka na SylwestraCiasta i ciasteczka na SylwestraCiasta z kremem na Boże NarodzenieDanie wegetariańskie
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakREKLAMAKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakREKLAMAKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (12)
Małgorzata SzostakOdpowiedz7.11.2019
smaczne ciasto
avatar
Klaudia Jakas Odpowiedz22.10.2019
wystarczą dwie paczki krakersów
avatar
Ela NiemiecOdpowiedz8.03.2019
Żelatynę z wodą czy sypko?
Gabriela StypułkowskaOdpowiedz28.02.2019
przepyszne kocham to
avatar
Grazyna TomaszewskaOdpowiedz24.01.2019
pyszne
Ewa MakutynowiczOdpowiedz3.11.2018
Pyszności. Goście mega zadowoleni.
avatar
Anna KwaśniakOdpowiedz19.05.2018
Ja użyłam dwóch paczek krakersów
avatar
Anna KwaśniakOdpowiedz19.05.2018
Pyszne!!
avatar
Adrian GajewskiOdpowiedz24.02.2018
Mam kilka pytań: 1. Nigdzie nie mogę znaleźć kremówki 32%. Czy zamiast niej dać 30%, czy 36%? 2. 1 opakowanie cukru waniliowego to ile gram? Bo są różne opakowania. 3. Dlaczego aż 3 paczki krakersów? Na obrazku widzę, że łącznie wychodzi niecałe 40 krakersów. Czy 3 paczki to nie za dużo, skoro jedna ma 180g?
avatar
Joanna Ewa ApońOdpowiedz19.02.2018
proste i pyszne! świetny przepis!
avatar
sebastian skoczylasOdpowiedz6.02.2018
pycha aa!
Konrad MazOdpowiedz14.10.2017
Pyszny i łatwy w przygotowaniu. Polecam
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Wielkanocne mięsa, pasztety i wędliny. Cz.3
Wielkanocne mięsa, pasztety i wędliny. Cz.3
Dodatki do lodów – 3 inspiracje
Dodatki do lodów – 3 inspiracje
300 rodzajów makaronu? Tylko we Włoszech!
300 rodzajów makaronu? Tylko we Włoszech!
13 najlepszych zielonych zup
13 najlepszych zielonych zup
3 bit na krakersach
avatar

Ciasto 3 bit na krakersach, inspirowane popularnym batonikiem, to pyszny sposób na coś słodkiego bez pieczenia. Zawiera waniliowy krem budyniowy, warstwę gęstego kajmaku i delikatną bitą śmietanę, której odpowiedniej konsystencji dodaje żelatyna. Wszystko to rozdzielone jest słonymi krakersami, które świetnie komponują się ze słodkimi masami. Ciastka lekko zmiękną, dzięki czemu wszystkie warstwy stworzą spójną całość – będzie smaczna, jeśli wierzch posypiesz chrupiącymi płatkami prażonych migdałów oraz wiórkami czekolady. Przyrządzenie 3 bita rozpocznij od samodzielnego zrobienia masy budyniowej. Będzie to bardziej pracochłonne niż ugotowanie budyniu z proszku, jednak intensywnie waniliowy smak wynagrodzi poświęcony czas. Wykorzystaj prawdziwą wanilię – wydrąż z niej nasionka, a laskę wanilii włóż do mleka i wyjmij przed połączeniem z resztą dodatków. Dzięki temu nie stracisz cennego aromatu tej przyprawy. Następnie połącz masę z kostką do pieczenia, przygotuj bitą śmietanę i kolejno przekładaj warstwy krakersów. Zacznij od masy kajmakowej, a zakończ na śmietanie. Ciasto 3 bit na krakersach podawaj dobrze schłodzone. Smacznego.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

505
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby