
Składniki
40 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
40 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Główkom czosnku odetnij czubki, tak aby końcówki ząbków były na wierzchu. Ułóż na blaszce i skrop obficie oliwą, zapiekaj przez ok.30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 2
Ostudź, wyciśnij ząbki czosnku do salaterki
Krok 3
Utrzyj z masłem, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Krok 5
Bułki Ciabatta rozetnij i nasmaruj w środku aromatycznym masłem czosnkowym. Zapiecz jeszcze przez ok. 15 minut. Podawaj na gorąco.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































