Aromatyczna czosnkowa Ciabatta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna czosnkowa Ciabatta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

40 mililitrów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główkom czosnku odetnij czubki, tak aby końcówki ząbków były na wierzchu. Ułóż na blaszce i skrop obficie oliwą, zapiekaj przez ok.30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 2

Ostudź, wyciśnij ząbki czosnku do salaterki

Krok 3

Utrzyj z masłem, dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 5

Bułki Ciabatta rozetnij i nasmaruj w środku aromatycznym masłem czosnkowym. Zapiecz jeszcze przez ok. 15 minut. Podawaj na gorąco.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej