Aromatyczna czosnkowa Ciabatta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna czosnkowa Ciabatta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

40 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główkom czosnku odetnij czubki, tak aby końcówki ząbków były na wierzchu. Ułóż na blaszce i skrop obficie oliwą, zapiekaj przez ok.30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 2

Ostudź, wyciśnij ząbki czosnku do salaterki

Krok 3

Utrzyj z masłem, dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 5

Bułki Ciabatta rozetnij i nasmaruj w środku aromatycznym masłem czosnkowym. Zapiecz jeszcze przez ok. 15 minut. Podawaj na gorąco.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej