Aromatyczna czosnkowa Ciabatta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna czosnkowa Ciabatta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

40 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główkom czosnku odetnij czubki, tak aby końcówki ząbków były na wierzchu. Ułóż na blaszce i skrop obficie oliwą, zapiekaj przez ok.30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 2

Ostudź, wyciśnij ząbki czosnku do salaterki

Krok 3

Utrzyj z masłem, dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 5

Bułki Ciabatta rozetnij i nasmaruj w środku aromatycznym masłem czosnkowym. Zapiecz jeszcze przez ok. 15 minut. Podawaj na gorąco.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna czosnkowa Ciabatta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej