Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
40 mililitrów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Główkom czosnku odetnij czubki, tak aby końcówki ząbków były na wierzchu. Ułóż na blaszce i skrop obficie oliwą, zapiekaj przez ok.30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 2
Ostudź, wyciśnij ząbki czosnku do salaterki
Krok 3
Utrzyj z masłem, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Krok 5
Bułki Ciabatta rozetnij i nasmaruj w środku aromatycznym masłem czosnkowym. Zapiecz jeszcze przez ok. 15 minut. Podawaj na gorąco.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej