Aromatyczna pieczeń wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pieczeń wieprzowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

2 sztuki

null

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null

2 sztuki

0.5 łyżeczki

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Ponacinaj skórę na krzyż aż do słoniny w dwu centymetrowych odstępach. Cały kawałek dobrze natrzyj pieprzem i tymiankiem. Skórę natrzyj 2 łyżeczkami soli.

Krok 2

Obierz czosnek i pokrój w paski i poukładaj w nacięcia skóry. Mięso ułóż na blaszce od pieczenia skórą do góry.

Krok 3

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 150 minut. Podczas pieczenia podlewaj gorącą wodą.

Krok 4

Cebulę obierz i włóż do pieczeni. Ziemniaki obierz i umyj, pokrój na ćwiartki. Dołóż do pieczeni po około 90 minutach pieczenia. Dołóż listki laurowe i szałwie.

Krok 5

Po upływie 45 minut odwróć ziemniaki i podlej w razie potrzeby wodą. Na 10 minut przed końcem pieczenia zwiększ temperaturę 25 stopni. Po upieczeniu wyjmij i lekko przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cytrusowa golonka jagnięca
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej