Składniki
2 sztuki
500 gramów
null
null
3 łyżki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe umyj dokładnie, osusz i potnij w mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny oprósz przyprawami i odstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Cebulę obierz, posiekaj drobno, zaś pomidory obierz ze skórek i rozetnij w ósemki.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu ułóż kawałki śledzi, cebulę i pomidory, podlej odrobiną wody i duś potrawę, warzywa powinny być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej