Aromatyczne śledzie w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

null

null

3 łyżki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe umyj dokładnie, osusz i potnij w mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny oprósz przyprawami i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno, zaś pomidory obierz ze skórek i rozetnij w ósemki.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu ułóż kawałki śledzi, cebulę i pomidory, podlej odrobiną wody i duś potrawę, warzywa powinny być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej