Aromatyczne śledzie w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

null

null

3 łyżki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe umyj dokładnie, osusz i potnij w mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny oprósz przyprawami i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno, zaś pomidory obierz ze skórek i rozetnij w ósemki.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu ułóż kawałki śledzi, cebulę i pomidory, podlej odrobiną wody i duś potrawę, warzywa powinny być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej