Aromatyczne śledzie w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

null

null

3 łyżki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe umyj dokładnie, osusz i potnij w mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny oprósz przyprawami i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno, zaś pomidory obierz ze skórek i rozetnij w ósemki.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu ułóż kawałki śledzi, cebulę i pomidory, podlej odrobiną wody i duś potrawę, warzywa powinny być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej