Atomowa kremowa szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 szklanki

1 kilogram

3 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

0.75 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, Kasi, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku zagnieść ciasto.

Krok 2

Połowę schłodzić, drugą rozwałkować, nałożyć do tortownicy.

Krok 3

Budynie ugotować na mleku.

Krok 4

Jabłka obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny, ułożyć na cieście, zalać budyniem.

Krok 5

Zetrzeć schłodzone ciasto. Całość piec w 200 stopniach przez ok 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Atomowa kremowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Atomowa kremowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Atomowa kremowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Atomowa kremowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Atomowa kremowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Atomowa kremowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Atomowa kremowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Sałatka grecka z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej