Awokado zapiekane z jajkiem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

2

69 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

600 gramów

4 sztuki

8 łyżeczek

4 sztuki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój na pół i wyjmij pestkę. W jej miejsce wbij jajko, posyp drobno pokrojonym suszonym pomidorem i zapiecz w piekarniku. Posyp szczypiorkiem.

Awokado zapiekane z jajkiem - Krok 1

Krok 2

Podawaj z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light.

Awokado zapiekane z jajkiem - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witaminy B2, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado zapiekane z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej