Babeczki z marcepanem

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

161 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1.5 szklanki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

nadzienie:

300 gramów

2 sztuki

50 gramów

2 łyżki

25 gramów

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wsyp do miski i wymieszaj lekko mikserem.

Krok 2

Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i szybko zagnieć.

Krok 3

Zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 4

Schłodzone ciasto rozwałkuj. Wytnij metalową obręczą kółka z ciasta i wylep nim posmarowane Kasią i obsypane mąką foremki do babeczek.

Krok 5

Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem i marcepanem.

Krok 6

Białka ubij na sztywną pianę. Do masy żółtkowej dodaj twaróg, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.

Krok 7

Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą.

Krok 8

Masę serową wyłóż do foremek z ciastem. Foremki ułóż na blasze

Krok 9

Babeczki posyp płatkami migdałowymi i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut w 180 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Jatinder Singh

    Jatinder Singh, 18.02.2016

    Czy ciasto jest bez jajek?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej