Babka MOCCA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 opakowania

1 opakowanie

1

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

200 mililitrów

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie: Kasię utrzeć z cukrem i cukem waniliowym .Dodać aromat i jaja.

Krok 2

Dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia Forma o poj.2 l.wysmarować i wysypać bułka tartą,wlać 2/3 ciasta a do reszty wlać kawę -wymieszać i wlać do formy.

Krok 3

Piec w tem. 175 stop. przez ok 60-70 min.

Krok 4

Po upieczeniu polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka MOCCA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka MOCCA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka MOCCA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka MOCCA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka MOCCA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka MOCCA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka MOCCA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej