Babka MOCCA

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

475

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1

3 łyżki

500 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

2 opakowania

1 szklanka

6 sztuk

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie: Kasię utrzeć z cukrem i cukem waniliowym .Dodać aromat i jaja.

Krok 2

Dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia Forma o poj.2 l.wysmarować i wysypać bułka tartą,wlać 2/3 ciasta a do reszty wlać kawę -wymieszać i wlać do formy.

Krok 3

Piec w tem. 175 stop. przez ok 60-70 min.

Krok 4

Po upieczeniu polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej