BABKA PIASKOWA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

205

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

30 dekagramów

3 sztuki

25 dekagramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MIĘKKĄ KASIĘ UTRZEĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM.

Krok 2

DODAWAĆ PO JEDNYM JAJKU, CIĄGLE UCIERAJĄC.

Krok 3

GDY MASA BĘDZIE PUSZYSTA, DODAĆ MĄKĘ I PROSZEK.

Krok 4

PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI, DO 1 DODAĆ KAKAO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Baba makowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej