Babka z orzechami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

191

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

1.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

200 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

null gramów

2 łyżeczki

lukier:

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć na puch.

Krok 2

Dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli.

Krok 3

Ucierając, dodawać po całym jajku

Krok 4

Potem wsypywać oba rodzaje mąki, dodać proszek do pieczenia, zmielone orzechy oraz otartą skórkę z cytryny.

Krok 5

Ciasto wylać do posmarowanej Kasią i posypanej tartą bułką formy.

Krok 6

Piec w 175-180 stopni przez 50 minut.

Krok 7

Ostudzić.

Krok 8

Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. Powstałym w ten sposób lukrem polać ostudzoną babkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej