
Składniki
null
1 łyżka
1 sztuka
null
100 gramów
2 sztuki
4 sztuki
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.
Krok 2
Boczek i czosnek podsmaż.
Krok 3
Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.
Krok 4
Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.
Krok 5
Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej