Bakłażany faszerowane ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany faszerowane ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 sztuka

null

100 gramów

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.

Krok 2

Boczek i czosnek podsmaż.

Krok 3

Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.

Krok 4

Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.

Krok 5

Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej