Bakłażany faszerowane ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany faszerowane ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 sztuka

null

100 gramów

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.

Krok 2

Boczek i czosnek podsmaż.

Krok 3

Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.

Krok 4

Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.

Krok 5

Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz wieprzowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej