Składniki
null
1 łyżka
1 sztuka
null
100 gramów
2 sztuki
4 sztuki
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.
Krok 2
Boczek i czosnek podsmaż.
Krok 3
Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.
Krok 4
Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.
Krok 5
Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej