
Składniki
null
1 łyżka
1 sztuka
null
100 gramów
2 sztuki
4 sztuki
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.
Krok 2
Boczek i czosnek podsmaż.
Krok 3
Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.
Krok 4
Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.
Krok 5
Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej