Bakłażany faszerowane ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany faszerowane ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 sztuka

null

100 gramów

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.

Krok 2

Boczek i czosnek podsmaż.

Krok 3

Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.

Krok 4

Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.

Krok 5

Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej