
Składniki
null
1 łyżka
1 sztuka
null
100 gramów
2 sztuki
4 sztuki
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.
Krok 2
Boczek i czosnek podsmaż.
Krok 3
Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.
Krok 4
Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.
Krok 5
Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej