Bananowy 3 Bit

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

2 łyżki

1.5 szklanki

1 garść

800 mililitrów

3 dekagramy

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 opakowania

4 łyżki

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować budyń z cukrem i wystudzony utrzeć z Kasią.

Krok 2

Na prostokątnej blaszce ułożyć ciastka kakaowe i posmarować kremem bananowym.

Krok 3

Na warstwie kremu ułożyć krakersy.

Krok 4

Ubić 3/4 kremówki i dodać masę krówkową.

Krok 5

Posmarować tym krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów na tę masę.

Krok 6

Ubić resztę kremówki z 2 łyżkami cukru pudru i posmarować wierzch ciasta.

Krok 7

Posypać wiórkami i czekoladą!

Krok 8

Schłodzić przez noc w lodowce! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej