
Składniki
300 mililitrów
2 łyżeczki
10 sztuk
5 sztuk
50 mililitrów
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórek, a papier ryżowy namocz w letniej wodzie.
Krok 2
Każdy płat polej odrobiną sosu czekoladowego i ułóż w nim po jednym bananie. Brzegi papieru zagnij, a następnie zroluj płat.
Krok 3
Tłuszcz mocno rozgrzej i wrzuć do niego banany w papierze. Smaż, aż ciasto będzie miało złoty kolor.
Krok 4
Banany odsącz, połóż na talerzach i przekrój wzdłuż na połowy. Banany polej miodem i śmietaną. Poukładaj na nich pokrojone truskawki oraz pokrojonego w plasterki banana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej



























