
Składniki
300 mililitrów
2 łyżeczki
10 sztuk
5 sztuk
50 mililitrów
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórek, a papier ryżowy namocz w letniej wodzie.
Krok 2
Każdy płat polej odrobiną sosu czekoladowego i ułóż w nim po jednym bananie. Brzegi papieru zagnij, a następnie zroluj płat.
Krok 3
Tłuszcz mocno rozgrzej i wrzuć do niego banany w papierze. Smaż, aż ciasto będzie miało złoty kolor.
Krok 4
Banany odsącz, połóż na talerzach i przekrój wzdłuż na połowy. Banany polej miodem i śmietaną. Poukładaj na nich pokrojone truskawki oraz pokrojonego w plasterki banana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej