Banany smażone w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany smażone w papierze ryżowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżeczki

10 sztuk

5 sztuk

50 mililitrów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek, a papier ryżowy namocz w letniej wodzie.

Krok 2

Każdy płat polej odrobiną sosu czekoladowego i ułóż w nim po jednym bananie. Brzegi papieru zagnij, a następnie zroluj płat.

Krok 3

Tłuszcz mocno rozgrzej i wrzuć do niego banany w papierze. Smaż, aż ciasto będzie miało złoty kolor.

Krok 4

Banany odsącz, połóż na talerzach i przekrój wzdłuż na połowy. Banany polej miodem i śmietaną. Poukładaj na nich pokrojone truskawki oraz pokrojonego w plasterki banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej