Banany smażone w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany smażone w papierze ryżowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżeczki

10 sztuk

5 sztuk

50 mililitrów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek, a papier ryżowy namocz w letniej wodzie.

Krok 2

Każdy płat polej odrobiną sosu czekoladowego i ułóż w nim po jednym bananie. Brzegi papieru zagnij, a następnie zroluj płat.

Krok 3

Tłuszcz mocno rozgrzej i wrzuć do niego banany w papierze. Smaż, aż ciasto będzie miało złoty kolor.

Krok 4

Banany odsącz, połóż na talerzach i przekrój wzdłuż na połowy. Banany polej miodem i śmietaną. Poukładaj na nich pokrojone truskawki oraz pokrojonego w plasterki banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej