Banany smażone w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany smażone w papierze ryżowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżeczki

10 sztuk

5 sztuk

50 mililitrów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek, a papier ryżowy namocz w letniej wodzie.

Krok 2

Każdy płat polej odrobiną sosu czekoladowego i ułóż w nim po jednym bananie. Brzegi papieru zagnij, a następnie zroluj płat.

Krok 3

Tłuszcz mocno rozgrzej i wrzuć do niego banany w papierze. Smaż, aż ciasto będzie miało złoty kolor.

Krok 4

Banany odsącz, połóż na talerzach i przekrój wzdłuż na połowy. Banany polej miodem i śmietaną. Poukładaj na nich pokrojone truskawki oraz pokrojonego w plasterki banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej