Banany smażone w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany smażone w papierze ryżowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

50 mililitrów

2 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek, a papier ryżowy namocz w letniej wodzie.

Krok 2

Każdy płat polej odrobiną sosu czekoladowego i ułóż w nim po jednym bananie. Brzegi papieru zagnij, a następnie zroluj płat.

Krok 3

Tłuszcz mocno rozgrzej i wrzuć do niego banany w papierze. Smaż, aż ciasto będzie miało złoty kolor.

Krok 4

Banany odsącz, połóż na talerzach i przekrój wzdłuż na połowy. Banany polej miodem i śmietaną. Poukładaj na nich pokrojone truskawki oraz pokrojonego w plasterki banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej