Banany smażone w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany smażone w papierze ryżowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

50 mililitrów

2 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek, a papier ryżowy namocz w letniej wodzie.

Krok 2

Każdy płat polej odrobiną sosu czekoladowego i ułóż w nim po jednym bananie. Brzegi papieru zagnij, a następnie zroluj płat.

Krok 3

Tłuszcz mocno rozgrzej i wrzuć do niego banany w papierze. Smaż, aż ciasto będzie miało złoty kolor.

Krok 4

Banany odsącz, połóż na talerzach i przekrój wzdłuż na połowy. Banany polej miodem i śmietaną. Poukładaj na nich pokrojone truskawki oraz pokrojonego w plasterki banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany smażone w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej