
Składniki
700 gramów
2 łyżki
3 łyżki
0.25 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i odsącz, a następnie zalej wcześniej przygotowanym sosem. Dodaj starty czosnek.
Krok 2
Na suchej patelni upraż ziarna sezamu.
Krok 3
Po upieczeniu mięso pokrój na plastry, polej sosem i posyp ziarnami sezamu.
Krok 4
W misce wymieszaj sos sojowy z miodem, imbirem, i cukrem.
Krok 5
Dodaj teraz do mięsa marynatę Knorr i wymieszaj. Polędwiczki włóż do lodówki i marynuj przez 2 godziny.
Krok 6
Mięso ułóż w brytfance, włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. W trakcie pieczenia mięso obracaj co jakiś czas.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej