
Składniki
700 gramów
2 łyżki
3 łyżki
0.25 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i odsącz, a następnie zalej wcześniej przygotowanym sosem. Dodaj starty czosnek.
Krok 2
Na suchej patelni upraż ziarna sezamu.
Krok 3
Po upieczeniu mięso pokrój na plastry, polej sosem i posyp ziarnami sezamu.
Krok 4
W misce wymieszaj sos sojowy z miodem, imbirem, i cukrem.
Krok 5
Dodaj teraz do mięsa marynatę Knorr i wymieszaj. Polędwiczki włóż do lodówki i marynuj przez 2 godziny.
Krok 6
Mięso ułóż w brytfance, włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. W trakcie pieczenia mięso obracaj co jakiś czas.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































