Polędwiczki pieczone glazurowane miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

449

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

3 łyżki

0.25 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i odsącz, a następnie zalej wcześniej przygotowanym sosem. Dodaj starty czosnek.

Krok 2

Na suchej patelni upraż ziarna sezamu.

Krok 3

Po upieczeniu mięso pokrój na plastry, polej sosem i posyp ziarnami sezamu.

Krok 4

W misce wymieszaj sos sojowy z miodem, imbirem, i cukrem.

Krok 5

Dodaj teraz do mięsa marynatę Knorr i wymieszaj. Polędwiczki włóż do lodówki i marynuj przez 2 godziny.

Krok 6

Mięso ułóż w brytfance, włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. W trakcie pieczenia mięso obracaj co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej