Polędwiczki pieczone glazurowane miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki pieczone glazurowane miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

3 łyżki

0.25 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i odsącz, a następnie zalej wcześniej przygotowanym sosem. Dodaj starty czosnek.

Krok 2

Na suchej patelni upraż ziarna sezamu.

Krok 3

Po upieczeniu mięso pokrój na plastry, polej sosem i posyp ziarnami sezamu.

Krok 4

W misce wymieszaj sos sojowy z miodem, imbirem, i cukrem.

Krok 5

Dodaj teraz do mięsa marynatę Knorr i wymieszaj. Polędwiczki włóż do lodówki i marynuj przez 2 godziny.

Krok 6

Mięso ułóż w brytfance, włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. W trakcie pieczenia mięso obracaj co jakiś czas.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki pieczone glazurowane miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej