
Składniki
1 łyżka
0.5 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i przekrój wzdłuż.
Krok 2
Migdały zarumień na rozgrzanej patelni i ostudź.
Krok 3
Rozgrzej masło, wlej miód i podgrzej, po czym połóż połówki bananów. Podsmaż na złoto z obu stron i przełóż na talerzyki.
Krok 4
Posyp migdałami i papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej