Banany w migdałach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w migdałach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przekrój wzdłuż.

Krok 2

Migdały zarumień na rozgrzanej patelni i ostudź.

Krok 3

Rozgrzej masło, wlej miód i podgrzej, po czym połóż połówki bananów. Podsmaż na złoto z obu stron i przełóż na talerzyki.

Krok 4

Posyp migdałami i papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej