
Składniki
4 sztuki
8 łyżeczek
50 gramów
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z jajkiem, wodą oraz proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy.
Krok 3
Banany obtocz w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoto, a następnie ułóż na talerzu, polej miodem i posyp migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej