
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
50 gramów
8 łyżeczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z jajkiem, wodą oraz proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy.
Krok 3
Banany obtocz w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoto, a następnie ułóż na talerzu, polej miodem i posyp migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej