Banany w miodzie z płatkami migdałów – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

50 gramów

8 łyżeczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z jajkiem, wodą oraz proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy.

Krok 3

Banany obtocz w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoto, a następnie ułóż na talerzu, polej miodem i posyp migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej