
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
50 gramów
8 łyżeczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z jajkiem, wodą oraz proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy.
Krok 3
Banany obtocz w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoto, a następnie ułóż na talerzu, polej miodem i posyp migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej