Barszcz czysty I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

800 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i zalej wywarem.

Krok 2

Grzyby umyj i namocz, po czym odciśnij. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Do wywaru dodaj grzyby, majeranek, sok z cytryny, sól oraz cukier. Chwilę gotuj.

Krok 4

Dodaj jabłka i pozostaw zupę na kilka godzin. Przecedź, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej