Barszcz czysty I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

800 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i zalej wywarem.

Krok 2

Grzyby umyj i namocz, po czym odciśnij. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Do wywaru dodaj grzyby, majeranek, sok z cytryny, sól oraz cukier. Chwilę gotuj.

Krok 4

Dodaj jabłka i pozostaw zupę na kilka godzin. Przecedź, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Garus
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej