Barszcz czysty I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

800 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i zalej wywarem.

Krok 2

Grzyby umyj i namocz, po czym odciśnij. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Do wywaru dodaj grzyby, majeranek, sok z cytryny, sól oraz cukier. Chwilę gotuj.

Krok 4

Dodaj jabłka i pozostaw zupę na kilka godzin. Przecedź, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej