Barszcz czysty I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

800 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i zalej wywarem.

Krok 2

Grzyby umyj i namocz, po czym odciśnij. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Do wywaru dodaj grzyby, majeranek, sok z cytryny, sól oraz cukier. Chwilę gotuj.

Krok 4

Dodaj jabłka i pozostaw zupę na kilka godzin. Przecedź, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej