
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
200 gramów
800 gramów
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i zalej wywarem.
Krok 2
Grzyby umyj i namocz, po czym odciśnij. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Do wywaru dodaj grzyby, majeranek, sok z cytryny, sól oraz cukier. Chwilę gotuj.
Krok 4
Dodaj jabłka i pozostaw zupę na kilka godzin. Przecedź, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej