Biała chałwa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

50 dekagramów

4 łyżki

25 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim naczyniu ubić pianę z sześciu białek i stopniowo dosypywać cukier.

Krok 2

Ubite białka z cukrem ucierać na parze powoli, dodając gorący miód.

Krok 3

Całość gotować na parze ciągle mieszając, aż do zgęstnienia.

Krok 4

Do gęstej masy dołożyć orzechy. Gorącą masą smarować wafle. Posmarowane wafle mocno przycisnąć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej